
Pure Passie
Veel gasten kennen mijn bevlogenheid met wijn. Met trots presenteer ik hierbij zorgvuldig door mij samengestelde wijnkistjes. Om cadeau te geven verpakt in een mooi wijnkistje of om thuis zelf van te genieten.

Berticot rood
Druiven: merlot, cabernet, cabernet franc.
Perfect bij: lichte stoofschotels, kalfsvlees of kaas.
Hele mooie zachte ronde roodfruit tonen. Ronde afdronk, weinig tannine. Het is een wijn die zich makkelijk voegt.
Berticot wit
Druiven: semignon, muscadel druif (blend bordeaux wit).
Perfect bij: een voorgerecht van gevogelte, paté of kalfsragout.
Volle afdronk met diepe fruittonen. Inclusief een mooi zuurtje, geuren van banaan, meloen en appel.
Sauternes, chateau violet
Druiven: Semillon, Sauvignon blanc, Muscadelle.
Perfect bij: blauwe kaas, desserts, eenden- en ganzenlever.
Onmiskenbaar hoe de sauternes moet smaken. Wijn van de edele rotting die smaakt naar rozijntjes, rijpe abrikoos en een toets honing. Gewoon lekker! Echt helemaal top bij een heerlijk tussengerecht van gebakken eendenlever of ganzenlever.
Colossal rood
Druiven: alicate bouschet en syrah.
Perfect bij: rood vlees, stoofschotel of een pittige vegetarische curry.
Diep glas rode wijn met een zachte, volle afdronk. In de geur herken je kruidnagel en cassis, de smaak is vol zacht fruit.
Colossal wit
Druiven: chardonnay.
Perfect bij: gerookte zalm of eend.
Deze wijn geurt naar de zee en bloemen. Deze wijn heeft een korte lagering gehad op Amerikaans eiken. Hierdoor ervaar je een frisse en minerale wijn met diepgang en een mooie volle afdronk. Heerlijk bij een voorgerecht van toast met gerookte zalm en mierikswortelsaus of frisse salade met dressing van balsamico en reepjes eend.
Sauternes, chateau violet
Druiven: Semillon, Sauvignon blanc, Muscadelle.
Perfect bij: blauwe kaas, desserts, eenden- en ganzenlever.
Onmiskenbaar hoe de sauternes moet smaken. Wijn van de edele rotting die smaakt naar rozijntjes, rijpe abrikoos en een toets honing. Gewoon lekker! Echt helemaal top bij een heerlijk tussengerecht van gebakken eendenlever of ganzenlever.
El Perdiguero rood
Druiven: tempranillo.
Perfect bij: gegrild of gebakken vlees of rode biet.
Een stevige boerse wijn met een kruidige geur met tonen van tomaat. In de smaak ervaar je hout, braam en cassis. Een prachtig glas wijn voor bij een mooie entrecote of rib-eye. Voor vegetariërs combineert deze wijn fantastisch bij een gerecht van rode bieten.
Simonsig wit
Druiven: chenin blanc.
Perfect bij: vis of als aperitief.
Mijn eerste kreet was: Wat een snoepje! Een mooi glas witte wijn uit Zuid-Afrika. Fris, zwoel en fruitig. Heerlijk om de avond te beginnen maar ook uitermate geschikt bij verschillende visgerechten.
Sauternes, chateau violet
Druiven: Semillon, Sauvignon blanc, Muscadelle.
Perfect bij: blauwe kaas, desserts, eenden- en ganzenlever.
Onmiskenbaar hoe de sauternes moet smaken. Wijn van de edele rotting die smaakt naar rozijntjes, rijpe abrikoos en een toets honing. Gewoon lekker! Echt helemaal top bij een heerlijk tussengerecht van gebakken eendenlever of ganzenlever.