Meester & Gezellen

Nieuwe expositie vanaf 9 februari 2024

Exposities Bij Hammingh

Bij Hammingh kan je regelmatig kunst proeven. De meeste exposities vinden plaats in de boerderij Bij Hammingh. Het past helemaal bij een dagje meanderen Bij Hammingh; lekker lunchen, kunst kijken en een borrel.

Praktische bezoekers informatie

  • Exposities zijn vrij toegankelijk.
  • De werken zijn beschikbaar.
  • Geniet van onze expositie onder het genot van een hapje of een drankje.
  • Openingstijden expositie in de boerderij Bij Hammingh: donderdag t/m zondag 13.30 – 18.30.

Te zien vanaf 9 februari 2024

Meester & Gezellen

De verrassende expositie ‘Meester en gezellen’ met werk van Arie Zuidersma, Aukje Niemeijer en Frits Werkman vindt vanaf 9 februari plaats in Garnwerd Bij de Doorrit (naast Bij Hammingh) en in Groningen bij kunsthandel, lijstenmakerij Ongering en duurt tot en met 14 april.

Noorderplantsoen

Arie Zuidersma

Arie Zuidersma (1925 – 2014)

MEESTER

Arie Zuidersma wordt wel de laatste “oud – Ploeger” genoemd. Zijn werk is bekend om zijn expressionistische en explosieve kleurgebruik. Al in 1968 wordt hij als gast uitgenodigd om mee te exposeren met leden van De Ploeg, omdat zijn werk een sterke relatie vertoont met dat van hen. Zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen, portretten, wandschilderijen, decors, plastieken en grafiek. Critici roemen vooral zijn kleurgebruik.

&
GEZELLEN

Sneeuwlandschap

Aukje Niemeijer

Aukje Niemeijer (1943)

Aukje Niemeijer had op jonge leeftijd al belangstelling voor kunst, maar met het schilderen. Zelf begon zij pas in 1982 toen ze Arie Zuidersma leerde kennen en haar protegé werd. Zuidersma heeft haar de “grove” kneepjes van het expressionisme bijgebracht. Zij schilderde hoofdzakelijk impressies van landschappen, boerderijen en stadsgezichten. Haar werk is voornamelijk gebaseerd op het contact met de natuur. Haar werken tonen veelal uitgestrekte achtergronden in levendige kleuren, waarin objecten zijn teruggebracht tot simpele vormen.

Frits Werkman (1933)

Frits Werkman begon in 1991 met zijn vrouw Ineke de galerie Lutje Borg (Warffum) als zelfstandig ondernemer in de mode branche. Naast vele kunstenaars vond ook Arie Zuidersma een jaar later bij hen ruimte om te exposeren en een omgeving om te schilderen. Er ontstond een vriendschap en Zuidersma stimuleerde hem om zelf te gaan schilderen. Het gevolg was dat Werkman, zo mogelijk, dagelijks bezig was. Hij maakte zowel abstracte kunst als wad gezichten en landschappen.

Landweg

Frits Werkman

De Boerderij Bij Hammingh

Donderdag t/m zondag 13.30 – 18.30

In de boerderij tonen we onze exposities en organiseren we evenementen. Daarnaast kan je de ruimte huren voor grotere groepsevenementen.

Wicher kookt hier in Franse bistro stijl.

Elke week serveren wij verschillende vis, vlees of vegetarische gerechten met groenten van het land, aardappeltaart, salade en brood. Met wekelijks wisselende voor-, hoofd- en bijgerechten.

– Bestel svp voor 18.30 uur. Daarna heb je alle tijd om te genieten van je maaltijd.
– Zondag geen warme gerechten en maaltijden.
– Reserveren is niet nodig.

De Boerderij Bij Hammingh

Donderdag t/m zondag 13.30 - 18.30